112 millió font

Kényelmes életre készülnek a brit lottórekorderek

Luxuskörülmények között leélt kényelmes életre készülnek Nagy-Britannia lottórekorderei, akik hétfőn álltak a nyilvánosság elé.

2010.02.15 16:40MTI

A Gloucestershire grófságbeli Cirencester kisvárosban élő, 43 éves Nigel Page és 41 esztendős élettársa, Justine Laycock 56 millió fonttal (17,4 milliárd forinttal) lett gazdagabb a hétvégi húzás után. Ez minden idők legnagyobb egyéni brit lottófőnyereménye.

A EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójáték halmozódó főnyereménye 112 millió font (34,7 milliárd forint) volt, de ez két nyertes szelvény között oszlik meg; a jackpot másik fele egy spanyol lottózóé. Nigel és Justine vállalta a nyilvánosságot, mondván: ha más nem, gyermekeik előbb-utóbb "úgyis kikotyogták volna" a hírt.

A nagy nyeremény előzményeként, a brit nemzeti lottójáték múlt szerdai hétközi húzásán Nigel Page már nyert 55 fontot; ezt követte a több mint milliószoros újabb nyeremény.

Az ingatlan-karbantartó vállalkozást működtető Page hétfői sajtóértekezletén elmondta: kilenc éve hódol az ejtőernyőzés szenvedélyének, és ugrott már több mint háromezer méterről is, de az semmi nem volt ahhoz képest, amit most érez. Felfedte azt is: az elmúlt tíz évben nem volt "rendes" autója, csak az a négyéves furgon, amelyet vállalkozásához használ.

Még ez sincs teljesen kifizetve, az utolsó részlet a jövő hónapban esedékes. Most azonban vesz magának egy luxuskocsit; "kezdetnek" egy Range Rover Sportban vagy egy BMW X5-ösben gondolkodik.

Justine, aki a helyi ingatlanközvetítő tisztviselője (volt), és egy Honda Civicet vezet, "valamilyen sportautót" szeretne, de még nem választotta ki a márkát. Azt már mindketten eldöntötték, hogy jelenlegi munkájukkal felhagynak.

Elköltözni Cirencesterből nem akarnak, mert nagyon szeretik a nyugalmas kisvárost, de valószínűleg vesznek egy öt vagy hat hálószobás házat, úszómedencével és nagy belső terekkel. Emellett külföldi nyaraló megvásárlását is tervezik, és a gyerekeket szeretnék elvinni Ausztráliába, Új-Zélandra és Barbadosra.

A pár előző kapcsolataiból született három gyermek - két lány és egy fiú - "józanul" fogadta a családra szakadt hirtelen gazdagságot, és "nem kértek sokat maguknak". Nigel Page 12 éves lánya, Ella egy pónilovat szeretne, és - egyelőre - vicc formájában felmerült egy tarantulapók beszerzése is.

Az újdonsült brit lottó-multimilliomosok nyereményhányada elég ahhoz, hogy felkerüljenek a leggazdagabb ezer brit listájára. A The Sunday Times által a brit pénzarisztokrácia felső ezréről évente közzétett gazdagsági rangsor - Rich List - tavaly ugyanis 55 millió fontos alsó vagyonértékről indult, és a vezető brit vasárnapi lap már közölte, hogy a gazdasági válság miatt az áprilisban esedékes idei lista bekerülési küszöbe ennél valamivel alacsonyabb lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.