Repülőgépbaleset a Santa Barbara légitársaságnál

Lezuhant egy repülőgép Venezuelában, valószínűleg nincs túlélő

Lezuhant egy repülőgép a venezuelai Andokban. A fedélzeten 46 ember tartózkodott, s valószínűleg nincs túlélő - jelentették be a venezuelai hatóságok pénteken.

2008.02.22 16:56MTI

A Santa Barbara venezuelai légitársaság 518-as számú belföldi járata csütörtök este szállt fel Méridából, és az úti célja az 500 kilométerre északkeletre fekvő főváros, Caracas lett volna. Az ATR 42-300 típusú kétmotoros gép fedélzetén 43 utas és háromfős személyzet tartózkodott. Az utasok között volt egy közismert politikai elemző és magas rangú kormányhivatalnokok családtagjai. A felszállás után kevesebb mint félórával megszakadt a kapcsolat a légi irányítás és a repülőgép között.

A repülő eltűnt a radarokról, de a pilóta nem adott le vészjelzést. Helyi tömegtájékoztatási eszközök szerint valószínű, hogy a rossz időjárási körülmények miatt a gép letért a kijelölt útvonalról. A 80-as évek végén gyártott repülőgép roncsait csak pénteken sikerült lokalizálni: rendkívül nehezen megközelíthető helyen, a tengerszint felett több mint 4700 méteres magasságban hevernek a roncsok. A becsapódás ereje akkora volt, hogy a gép darabokra hullott.

A magas hegyek között fekvő Mérida térségében nagyon nehéz a manőverezés, meredeken kell felszállni, és a méridai repülőteret használó pilótáknak külön felkészítésen kell részt venniük. A szerencsétlenül járt repülőgép kapitánya már nyolc éve dolgozott a Santa Barbara légitársaságnál, és engedéllyel rendelkezett a méridai repülőtér használatához.

A családtagok hírekre várva


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.