Hiába habzik

Szomorú hír: csökkent a sör termelése és fogyasztása Németországban

Németországban tavaly visszaesett a sörtermelés és a fogyasztás.

2010.01.28 18:07MTI

A statisztikai hivatal csütörtökön ismertetett adatai szerint a német főzdék tavaly 100 millió hektoliter sört állítottak elő, 2,8 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

A megtermelt sör 85,9 százaléka belföldön fogyott el, 2,1 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. Az export ennél nagyobb mértékben esett vissza, 7,1 százalékkal. A fogyasztás 1976 óta csökken, akkor még fejenként 150,9 liter jutott egy főre.

Ennek a gyártók szakmai szövetsége szerint az az egyik magyarázata, hogy lakosság öregedőben van, másrészt a nehéz fizikai munkát egyre inkább az irodai munkavégzés váltja fel, de hozzájárult a csökkenéshez az éttermekben elrendelt dohányzási tilalom is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.