Elmenekült az utas

Riadó a müncheni repülőtéren- Laptoppal akart robbantani!

Riadót rendeltek el szerda délután a müncheni nemzetközi repülőtéren, miután egy utas hordozható számítógépének ellenőrzésekor robbanószerre utaló nyomokat észleltek. Az utas elmenekült - közölte a német rendőrség.

2010.01.20 20:11MTI

A repülőtér egy részét, az elsősorban a Lufthansa német légitársaság által használt kettes terminált lezárták, a menekülő személyt rendőrök keresik. A zárlatot késő este feloldották, a férfinak azonban a hatóságok még órákkal később is bottal ütötték a nyomát. A müncheni Franz Josef Strauss repülőtéren nem sokkal délután 15 óra után valóságos rendkívüli állapot alakult ki.

A rendőrség szerint egy utas laptopjának átvizsgálásakor az ellenőrző berendezés robbanószerre utaló nyomokat észlelt. A férfi ezt követően a biztonsági kordonon áttörve elmenekült. Ezután egy tucatnyi járat indítását halasztották el. Azokat az utasokat, akik az induló repülőgépek fedélzetén tartózkodtak, kiszállították. Az összes utast és a repülőtéri üzleteket alaposan átvizsgálták. A zárlatot este feloldották, és megkezdődött a járatok indítása. A hatóságok szerint a kamerák alapján tudják, hogy néz ki a gyanúsított. Erre vonatkozóan azonban részleteket nem közöltek.

A hordozható számítógépet elkobozták, és megkezdték az ellenőrzését. Azt azonban a rendőrség szóvivője még az esti órákban sem erősítette meg, hogy a laptoptáskában találtak-e robbanószert. A férfit még késő este is több száz rendőr kereste.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.