A két pilóta katapultált, de egyikük meghalt

Összeütközött egymással, és lezuhant az amerikai légierő két F-15-ös gépe

Összeütközött egymással és lezuhant az amerikai légierő két vadászgépe a Mexikói-öbölben, Florida állam partjainál; az egyik gép pilótája életét vesztette.

2008.02.21 06:42MTI

Két együléses F-15C Eagles repült egymásnak helyi idő szerint szerda délután - közölte az amerikai légierő. A két pilótának sikerült katapultálnia. Megtalálták, és kimentették őket a tengerből, de egyikük később belehalt sérüléseibe.

A gépek gyakorlórepülésen vettek részt, amikor a Tyndall légitámaszponttól 56 kilométerre délre eltűntek a radarokról.

Ezt a repülőgéptípust - a McDonnell Douglas vállalat gyártmányát - 1979-ben rendszeresítették az amerikai légierőnél. A haderőnem átvizsgálta, és a vizsgálat időtartama alatt nem engedte felszállni összesen mintegy 700 F15-ösét, miután tavaly novemberben Missouri államban gyakorlórepülés közben lezuhant egy F-15C típusú gép. A pilóta sikeresen katapultált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.