Teszpilótaként dolgozott az egykor volt férfi

Obama transzszexuálist vont be a kormányba

Barack Obama amerikai elnök kijelölte kormánya első transzszexuális tisztviselőjét; Amanda Simpson kedden kezdte meg munkáját a kereskedelmi minisztérium főtanácsadójaként.

2010.01.05 20:17MTI

Simpson - aki a Transzszexuális Egyenlőség Országos Központjának vezetőségi tagja - reményét fejezte ki, hogy hamarosan százak fogják követni, és kinevezése megnyitja a lehetőségeket társai előtt. A minisztérium megerősítette, a Fehér Ház viszont nem kommentálta, hogy Simpson a kormányzat első ismert transzszexuális tagja.

Az új minisztériumi főtanácsadó korábban - még mielőtt nővé operáltatta magát - több mint egy évtizeden át tesztpilótaként dolgozott a Raytheon rakétatechnológiai vállalatnál. A tucsoni cégnél fontos szerepet játszott a nemek közötti munkahelyi egyenlőség előmozdításában. A repülésoktatói, mérnöki és üzleti diplomával rendelkező Simpson közéleti szerepet vállalva korábban megpályázta az arizonai képviselőház egy helyét is, de nem járt sikerrel. A kereskedelmi minisztériumban az úgynevezett iparbiztonsági osztályon dolgozik - hangzott el az ABC News tudósításában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.