648-an haltak meg a H1N1 miatt

Kínában vidéken gyorsan terjed az új típusú influenza

Gyorsan terjed Kínában vidéken az új típusú influenza, és a holdújév ünnepének időszakában megnövekedhet a megbetegedések száma, amikor több millióan utaznak szülőhelyükre - közölte vasárnap az egészségügyi minisztérium.

2010.01.03 12:07MTI

A világ legnépesebb államában széles körű oltási kampányt indítottak. Az országban eddig 648 ember halálát tulajdonítják a H1N1-es vírusnak, ami elenyésző ahhoz képest, hogy a világban 12 ezer 200 ember halt meg az újinfluenzában.

A minisztérium internetes oldalára kihelyezett közlemény szerint Pekingben, Sanghajban, valamint a nagyobb kínai városokban és az iskolákban szembetűnően csökkent a megbetegedések száma. Vidéken azonban folyamatosan terjed a kór.

A kínai kormányzat attól tart, hogy februárban, a holdújév ünnepekor, amikor milliók kelnek útra, hogy felkeressék szeretteiket, magukkal hurcolják a vírust is. Ebben az időszakban majd megnövekszik annak esélye, hogy az emberek megfertőződjenek a H1N1 vírussal és a kór vészes gyorsasággal terjed majd - írták a dokumentumban.

Kínában amiatt is aggódnak, hogy egyelőre nem sokan kaptak védőoltást, és nehéz lesz ellenőrzés alatt tartani a vírust, ha elér a szegény és fejletlen területekre, ahol az 1,3 milliárdos lakosság nagyobb része él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.