Újra fellángol a vallási vita?

A Mohamed-karikatúrák egyik alkotójának a házába hatolt be egy férfi - lelőttek a rendőrök

Dán rendőrök meglőttek egy férfit, aki a négy éve megjelent Mohamed prófétáról készült 12 karikatúra egyik alkotójának az aarhausi házába akart behatolni két társával péntek este - adta tudtul az észak-európai ország sajtója.

2010.01.02 09:30MTI

A karikatúrasorozat a muzulmán világ féktelen dühét váltotta ki, és az elmúlt években a rajzok szerzőit többször is halálosan megfenyegették. A jelenleg 74 éves Kurt Westergaard készítette a muzulmánok körében a legnagyobb megbotránkozást kiváltó, Mohamedet egy pokolgép gyújtózsinórját rejtő turbánnal ábrázoló rajzot.

A péntek esti incidensről hivatalosan még nem nyilatkoztak. Dán médiaértesülések szerint a meglőtt férfit kórházba szállították, a karikatúrista házához pedig több rendőrautó sietett.

2006-ban két embert tartóztattak le, mert Westergaard meggyilkolására készültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.