528 személy sérült meg

Németországban növekszik a szélsőjobboldali bűncselekmények száma

A németországi szélsőjobboldali bűncselekmények száma továbbra is magas, az év első kilenc hónapjában többet követtek el, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

2009.11.22 20:59MTI

A német hatóságok közlése szerint 11025 bűncselekményt regisztráltak szemben a tavalyi 10841-gyel. Az erőszakba torkolló cselekmények száma 517 volt, ez viszont 2008-ban (585) volt magasabb. A végleges adatokat majd csak jövő év tavaszán teszik közzé, a késői bejelentések következtében a szám módosítása várható, de a növekvő trend így is világos.

Az esetek mintegy 70 százaléka propagandával kapcsolatos bűncselekmény, az erőszakos esetekben összesen 528 személy sérült meg.

Szeptember végéig egy halálos áldozatot is regisztráltak: az egyiptomi gyógyszerészt, a 32 esztendős Marva el-Serbinit idén júliusban egy drezdai bíróságon - rasszista indítékból - egy Oroszországból bevándorolt német férfi szúrta le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.