A brit kertészek nem félnek elárulni

Vizeléssel a szép, zöld gyepért!

Vizeléssel zöldíthetjük kertünket - tanácsolják brit kertészek.

2009.11.15 19:25MTI

Nem közvetlenül kell élni vele - például a füvön könnyíteni magunkon -, hanem közvetve: komposztálás révén. A növényi hulladék bomlását ugyanis a vizelet gyorsítja.

A trágyaérlelés ezen formájának hasznosítása egy cambridgeshire-i birtokon már javában "folyik"

. Egy hatalmas, három méter széles szalmabálára kell vizelniük rendszeresen a birtok férfi alkalmazottainak. "A vizelettel áztatott bála remek adalék a komposzthoz érlelésserkentőként. Szükségünk van minden segítségre" - idézte a birtok főkertészét a BBC hírszolgálata.

A szabadtéri vizeltetésnek hála, a vízszámla is alacsonyabb lesz, egyharmaddal csökkenhet a jóval ritkább vécélehúzások miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.