Hivatalosan is lehet pánikolni

Ugrásszerű: Már Ausztriát is elérte a H1N1 járvány

Hivatalosan is járványhelyzetet hirdettek ki Ausztriában kedden, miután ugrásszerűen megnőtt az új influenzás betegek száma.

2009.11.10 19:43MTI

A legújabb számítások szerint az 1,7 millió lakosú Bécsben és térségében tízezer-nyolcszázan kapták el a H1N1-vírust - közölte a Bécsi Orvostudományi Egyetem.

Miután az utóbbi napokban a tesztelésre beküldött minták száz százalékánál kimutatták az új influenzát, már nem végeznek minden gyanús esetben laboratóriumi vizsgálatot, ehelyett egy nemzetközileg elterjedt számítási módszert alkalmaznak.

A még a laboratóriumi tesztek alapján közölt, legutóbbi hivatalos adat szerint az egész országban 760 körül volt az újinfluenzás fertőzések száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.