Véres kábszer-háború

Újabb holttesteket találtak Rióban

Hat meggyilkolt ember holtestére bukkantak pénteken Rio de Janeiro nyugati részén.

2009.10.24 10:38MTI

Az tetemeket helyi lakosok találták meg, majd értesítették a hatóságokat. Az áldozatok személyazonosságát meg nem állapították meg. Meggyilkolásuk valószínűleg összefüggésben van a brazil nagyváros északi szegénynegyedeiben zajló drogháborúval.

Egy hét óta szinte már mindennaposak az összetűzések a rendőrök és a drogkereskedők között Rio de Janeiro északi kerületeiben, és az erőszakcselekmények a jelek szerint átterjedőben vannak a nyugati városrészre is.

Fegyveres csoportok alakulnak számos leszerelt rendőrt is beszervezve, hogy kiszorítsák a területről a kábítószer-csempészeket. Ennek fejében azonban védelmi pénzt hajtanak be az amúgy is rossz anyagi helyzetben lévő lakosságtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.