88 éves, állítólag Budapesten gyilkolt

Charles Zentai magyarországi pere nem lenne igazságos a fia szerint

A Charles Zentai elleni per nem lesz igazságos, ha a háborús bűnnel vádolt, Ausztráliában élő férfit kiadják Magyarországnak - jelentette ki pénteken fia, Ernie Steiner egy rádiónyilatkozatában a WA Today című ausztrál hírportál szerint.

2009.10.23 09:12MTI

Csütörtökön kiadatási őrizetbe helyezték és a perthi Hakea börtönbe szállították a 88 éves Charles Zentait (Zentai Károly), akit a magyar hatóságok azzal vádolnak, hogy 1944-ben Budapesten megölt egy zsidó fiatalembert.

Ernie Steiner a 6PR rádiónak azt mondta: fellebbezett Robert McClelland igazságügy-miniszterhez, akié a végső szó a kiadatás ügyében a WA Today jelentése szerint, és ebben kérte, hogy apja egészségi állapotát tekintetbe véve ne engedje kiadatását. Steiner szerint a fellebbezéshez olyan bizonyítékot mellékeltek apja védelmében, amelyet ausztrál bíróság még nem látott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.