Kóros nemi vágyak csökkentése

Saját kasztrálását kérte egy nemi erőszakkal vádolt francia férfi

Saját kasztrálását kérte egy fiú elleni nemi erőszakkal vádolt, korábban hasonló bűncselekményekért bebörtönzött francia férfi Nicolas Sarkozy elnökhöz intézett levelében, nyilvános vitát provokálva arról, hogyan büntessék a súlyos szexuális visszaélések elkövetőit.

2009.10.18 15:37MTI

Franciaország komolyan mérlegeli, hogy kémiai kasztrációnak veti alá egyes súlyos szexuális bűncselekmények vétkeseit, de a fizikai kasztrálás, amelyért a vádlott folyamodott, tilos. Francis Evrard ugyanis levelében azt kérte a francia elnöktől, hogy műtéti úton távolítsák el heréit. A férfit azzal vádolják, hogy 2007-ben elrabolt és megerőszakolt egy fiút, miután 18 évet töltött börtönben két másik fiú megerőszakolásáért.

Az áldozat apja úgy véli, hogy a vádlott kérése szemfényvesztés, így próbál magának enyhébb ítéletet kieszközölni.

"Miért most, tíz nappal a tárgyalás előtt? Megtehette volna két éve, vagy még mielőtt egyáltalán elkövette volna ezeket a bűnöket" - mondta a megerőszakolt fiú apja a francia televízióban.

A kényszerű kémiai kasztrációról szóló vita a hónap elején újult fel Franciaországban, miután egy feltételezett visszaeső bűnöző megerőszakolt és meggyilkolt egy nőt. Franciaország - több más európai országgal, köztük Svédországgal és Dániával együtt - engedélyezi gyógyszerek használatát olyan visszaeső erőszaktevők kóros nemi vágyainak csökkentésére, akik ebbe beleegyeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.