A szelelése 150 eurójába került

Elképesztő- Pukizgatott a kihallgatáson és jókat röhögött a rendőrökön

Szélbírságot szabtak ki egy férfira Ausztriában, mert rendőrségi kihallgatásán "farhangoskodott".

2009.09.11 07:12MTI

A 20 éves Hansi Sporer Grazban "gázolt el" rendőröket, és jókat kacagott - legalábbis egy darabig. A rendőrség megtámadása címén ugyanis 150 ezer forintnyi euróra büntették.

Ügyvédje szerint véletlenül történt a "gázkitörés", a rendőrség viszont úgy ítélte meg, hogy máshonnan fújt a szél, illetve ugyanonnan, csak más indíttatásból.

A rendőrségi "széljegyzet" szerint szó sem lehetett "balesetről", a férfi előre megfontolt szándékkal szeleskedett.

Jogi képviselője erre fel azzal érvelt, hogy a rendőrség megtámadását büntető törvény veszélyes esetekre vonatkozik, nem pedig csipcsup indicensre.

Hansi Sporer szelet vetett, de vihart nem aratott: végül inkább kifizette a bírságot, mert úgy vélte, így olcsóbban megússza szeleburdiságát, mintha harcol szele rendőrségi elbírálása ellen - adta hírül az Ananova brit hírügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.