Szállt a hír

Rappel tiltakoztak a fiatalok Révkomáromban a nyelvtörvény ellen

"Száll a hír" címmel rendezte három civil szervezet, a Csemadok Komáromi Területi Választmánya, Via Nova ICS komáromi alapszervezete és a hiphopfelvidek.org, nyelvtörvény ellenes tiltakozását Révkomáromban.

2009.08.30 09:14Magyar Nemzet Online

A rendezvényen 600-700 fiatal fordult meg, akik a hagyományostól eltérően zenével, tánccal és graffivel tiltakoztak a nyelvtörvény ellen.

Igazi tömeget az esti koncertek vonzottak.

A szervezők által kiadott nyilatkozatban határozott kiállást, nyelvi jogaik kiszélesítését és a Szlovákia által ratifikált európai nyelvi dokumentumok betartását követelik.

A szervezők a „nem a nyelvtörvényre” tematikával készült graffiti alkotásokat minden hazai kiállítani vágyó rendelkezésésre bocsátják, az alkotásokat gipszkarton lapokra készítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.