"Nem is fontolgatják a végleges jelentést"

Rózsa Flores ügy - továbbra sem teszik közzé a vizsgálat eredményét

Ismét elhalasztotta a bolíviai parlamenti vizsgálóbizottság elnöke a jelentés közzétételét az úgynevezett Rózsa Flores-ügyben. César Navarro leghamarabb közép-európai idő szerint szerda éjjel hozza nyilvánosságra következtetéseit, amelyeket ellenzéki képviselők előre elutasítottak - jelentette a bolíviai sajtó.

2009.08.12 18:27MTI

Bernardo Montenegro ellenzéki képviselő, a bizottság tagja közölte, hogy "még csak nem is fontolgatják a végleges jelentést", mert eddig csak a információk 40 százaléka áll rendelkezésükre, és az ügyészség nem adta át a digitális anyagot sem, amely a birtokában van - írta az El Deber című lap. Montenegro azt mondta, hogy három hete elküldték kérelmüket az állítólagos terroristacsoport számítógépeiben talált adatok átadása érdekében, de nem kapták meg.

A képviselő "kalóznak" titulálta kormánypárti társát, és azt állította róla, hogy ellentmondásokba bonyolódik, mert "az egyik nap azt mondja, hogy lezárult a vizsgálat, a következő nap pedig Sucréba akar utazni további vizsgálatokra".

A terrorizmussal gyanúsított csoportot április 16-án, kommandósakcióval számolták fel. A Santa Cruz-i Las Americas szállodában agyonlőtték a vezetőjüknek tartott Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A magyar és román állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot őrizetbe vették, őket azóta is a La Paz-i San Pedro börtönben tartják fogva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.