Vajon hol pihen?

Kalandos archeológia: kutatás egy 250 éves hajóroncs után

Massachusettsi kutatók választ keresnek az amerikai függetlenségi háború egyik nagy rejtélyére: vajon hol pihen a brit HMS Diana szkúner, amely a Chelsea Creek-i csata idején süllyedt el.

2009.07.26 09:42MTI

Az 1775 májusában lezajlott csata során a britek a folyón felfelé hajóztak, hogy övéik segítségére siessenek. A hajó azonban megfeneklett, majd később a kontinentális hadsereg felgyújtotta.

Massachusetts állam idén hozzájutott egy 50 ezer dolláros (9,7 millió forint), amelyből az egész csatamezőt feltárják, s így talán a HMS Diana roncsait is megtalálhatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.