150 milliót kapott a Trigránit

Íme a válság legnagyobb építési beruházása!

A TriGranit Zagreb d.o.o. - a TriGránit Fejlesztési Zrt. horvát részlege - kedden 150 millió eurós finanszírozási szerződést kötött hat bankkal a zágrábi Laniste kerületbe tervezett szórakoztató- és bevásárlóközpont, az Arena Centre építésére, jelentette a horvát hírügynökség.

2009.07.22 07:20MTI

Ez a legnagyobb külföldi építőipari beruházás Közép- és Kelet-Európában a nemzetközi pénzügyi-gazdasági válság kezdete óta, mondták az aláíráskor a résztvevők.

A szindikátusban részt vevő bankok: az Intesa Sanpaolo, az Erste Group, a Hypo Investmentbank, a Cassa Di Risparmio Della Reppublica Di San Marino, az MKB Bank és a CIB Bank.

Az Arena Centre építése már megkezdődött, várhatóan 2010 vége felé adják át az épületet, a beruházás tervezett értéke 244 millió euró. A 175 ezer négyzetméteres központot 2500-an építik, megnyitása után 3000 ember találhat benne munkahelyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.