Holttesteket is kiemeltek a roncsok közül

Egy gyermek a túlélője a jemeni légi szerencsétlenségnek

Egy gyerek a túlélője annak a légi katasztrófának, amely kedden a Comore-szigetek közelében történt jemeni légitársaság utasszállító gépével.

2009.06.30 11:55MTI

Állampolgárságát és nemét nem közölték. A terület fővárosa, Moroni egyik kórházának orvosa, Ben Imáni sebész telefonon elmondta, hogy a gyermek jelenleg egy mentőhajón tartózkodik.   Értesülését megerősítette Arfasád Szálim, a mentőmunkálatok koordinátora is. Hozzátette, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésükre áll a gyermek ellátásához, beleértve az infúziót és más berendezéseket.
   
 Rasída Abdullah, a szigetek rendőrségének egyik munkatársa arról is beszámolt, hogy három holttestre bukkantak, valamint az utasszállító roncsdarabjaira. További túlélőt egyelőre nem találtak.  A mentési munkálatok folytatódnak a térségben, amelyben helyi halászok is segítenek. Ők is találtak roncsdarabokat, személyi tárgyakat, kézitáskákat és bőröndöket, amelyek csak az utasokéi lehettek.


A légitársaság egy névtelenül nyilatkozó tisztviselője azt mondta, hogy egy Airbus A310 típusú repülőgép veszett oda az Indiai-óceánba. Az utasok franciák és Comore-szigeteki állampolgárok voltak. A párizsi légiforgalmi hatóságok meg nem nevezett illetékesének közlése szerint a Yemenia egy A330-200-as típusú gépe hétfőn indult el a párizsi Roissy (Charles-de-Gaulle) repülőtérről, és Marseille érintésével Szanaába, a jemeni fővárosba ment.

Utasai ott átszálltak ugyanennek a légitársaságnak egy A310-es gépére, amelynek célállomása Moroni, a Comore-szigetek fővárosa volt, de nem jutott el oda, kedden hajnalban eltűnt a radarokról. Az Airbus fedélzetén  153-an tartózkodtak. Franciaország két hadihajót és egy Transall típusú katonai szállítógépet vezényelt a baleset körzetébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.