Megerősítették: voltak áldozatai a tüntetéseknek

Iránban a hét végére ígérik a választási szabálytalanságok kivizsgálásának eredményét

Az iráni "illetékesek már vizsgálják" a június 12-i elnökválasztás lebonyolításáról beérkezett panaszokat, és a hét végén fogják közölni az eredményt, amikor a vizsgálat befejeződik - közölte vasárnap Manusehr Mottaki iráni külügyminiszter.

2009.06.21 11:50MTI

Az angol nyelvű Press TV-ben nyilatkozó politikus előre kijelentette azonban, hogy "a széles körű, szervezett szabálytalanságok lehetősége csaknem semmi".
 
Mottaki az "illetékesek" kifejezéssel valószínűleg az Őrök Tanácsa nevű testületre utalt, amely korábban elfogadta, hogy szúrópróbaszerűen újraszámoltassa az elnökválasztáson leadott szavazatok tíz százalékát.

Teheránban megerősítették, hogy halálos áldozatai voltak a szombati tüntetésnek

Az iráni televízió megerősítette vasárnap, hogy Teheránban halálos áldozatai voltak a szombati ellenzéki tüntetésnek, amelynek során felgyújtottak egy mecsetet is.
 
"Sajnos több állampolgárunk mártírhalált halt, amikor a zavargók felégettek egy mecsetet Teherán keleti felében. A zavargók nem tartják tiszteletben a szent helyeket" - mondta az állami televízió a halottak számának pontos megjelölése nélkül.
 
Megmutatták a kiégett épület képét is. Az angol nyelvű Press TV azt állította, hogy "terrorista csoportok" és a rendőrség összecsapásaiban 13-an vesztették életüket. 

A zavargók felgyújtottak két benzinkutat és megtámadtak egy katonai őrhelyet is -
tette hozzá a híradás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.