A 30 éves férfi közelmúltban tért haza az USÁ-ból

Terjeszkedik! Első megerősített újvírusos influenza Kínában

Az Új Kína hírügynökség hétfőn az egészségügyi minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy a beteg egy 30 éves férfi, aki a közelmúltban tért haza az Egyesült Államokból, tanulmányútjáról. A(H1N1) vírustól való megbetegedését Szecsuan (Sichuan) tartomány fővárosa, Csengtu (Chengdu) fertőző betegségekre szakosodott kórházában végzett tesztek igazolták.

2009.05.11 07:02MTI

Az egészségügyi hatóságok szerint a Pao (Bao) néven említett fiatalemberen, aki St.Louisból Tokió és Peking érintésével repült haza Csengtuba, már a kínai belföldi járaton kiütköztek az influenza tünetei. Állapota azonban stabil. 

A gép 150 utasa közül 63-at zártak karanténba megfigyelésre. A kínai egészségügy-minisztérium felszólította mindazokat, akik együtt utaztak Paóval az utolsó két gépen, mielőbb forduljanak orvoshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.