1999-ben volt csak rosszabb

Németország - tíz éves mélyponton az infláció

A németországi fogyasztói árak márciusban 0,1 százalékkal csökkentek februárhoz képest, és 0,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet - erősítette meg a szövetségi statisztikai hivatal az előzetes adatokat.

2009.04.09 08:38MTI

Ezzel az infláció a legalacsonyabb szintjére esett 1999 márciusa óta. Az infláció lassulásában elsősorban a csökkenő üzemanyag-és fűtőanyagárak játszottak szerepet.

Az Európai Unió módszertana alapján kalkulált németországi infláció márciusban 0,2 százalékkal csökkent havi szinten, éves szinten pedig 0,4 százalékkal növekedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.