Több mint 150 halálos áldozatot követelt

Újabb utórengések rázták meg Olaszországot

Újabb utórengések rázták meg kedd hajnalban Olaszország középső részét, ahol előző nap több mint 150 halálos áldozatot követelt egy nagy erejű földrengés.

2009.04.07 07:08MTI

Az egyik utórengés elérte a Richter-skála szerinti 4,8-es erősséget. Újabb károkról vagy sérültekről eddig nem érkezett jelentés. A túlélők utáni kutatás egész éjszaka folytatódott. Kora hajnalban, majdnem 23 órával az első pusztító földmozgás után a mentőalakulatok kiszabadítottak egy 24 éves egyetemista lányt a romok alól - jelentette az ANSA olasz hírügynökség. 

Abruzzo régió székhelyén, L,Aquilában és a térségben eddig több mint 100 túlélőt tudtak megmenteni. További 250 embert azonban eltűntként tartanak nyilván, és egyre kevesebb a remény arra, hogy élve rájuk találnak.
 
A hétfő hajnalban történt földrengésben több mint 1500 ember megsérült. A becslések szerint 26 városban mintegy 70 ezer ember maradt fedél nélkül, és legalább 10 ezer épület megrongálódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.