Kaplan, te vagy az...?

Rejtélyes sorozattámadás az oroszországi Lenin-szobrok ellen

Szaporodnak a Lenin-szobrok, képmások elleni támadások Oroszországban: a szentpétervári Lenin-szobor elleni pokolgépes támadáson kívül megrongálták a kaukázusi Pjatyigorszkban megfestett hatalmas Lenin-képmást, a bolsevik vezető volgográdi szobrára pedig parókát húztak.

2009.04.03 11:27MTI

A volgográdi támadás során az ukrán kozákok kopasz fejbőrén lévő hajfürtre "hajazó" parókát húztak a kommunista vezető fejére - közölte a Volga menti város polgármestere.

Korábban Szentpéterváron, a Finn pályaudvar előtt álló Lenin-szobornál robbant pokolgép. A robbanás kárt okozott a szoboralak hátában, s összezúzott néhány környező lámpát.

A luk a forradalmár nadrágján - fotó: MTI


A kaukázusi Pjatyigorszk városában március 24-re virradó éjszaka teljesen tönkretették Leninnek egy sziklafalra festett arcmását. Az 1925-ben készült portrét ismeretlenek horogkeresztekkel és antiszemita feliratokkal rajzolták tele.

Az 1924-ben meghalt szovjet vezetőt a régi időkre nosztalgiával gondolók ma is tisztelik, mások viszont az eltemetését követelik.

Lenin bebalzsamozott holtteste ma is a moszkvai Vörös téren álló mauzóleumban nyugszik.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.