Háború

Az IDF szerint Irán egyetlen katonai bázisán okozott 'kisebb' károkat

Irán több mint 200 drónt és rakétát indított Izrael ellen - közölte a hadsereg.

2024.04.14 12:24ma.hu

Izrael és szövetségesei az éjszaka folyamán lelőtték az Irán által kilőtt drónok és rakéták túlnyomó többségét, és csak egyetlen katonai bázis infrastruktúrájában keletkezett kisebb kár - jelentette vasárnap az Izraeli Védelmi Erők (IDF).

Teherán szombat este több hullámban indított légitámadást Izrael ellen, válaszul egy iráni diplomáciai létesítményt ért szíriai légicsapásra, amelyben a teheráni hadsereg hét tagja, köztük két tábornok meghalt. Míg Izrael hallgatott a légicsapásról, Teherán azzal vádolta az IDF-et, hogy megtámadta nagykövetségét.

Több mint 200 drónt, cirkálórakétát és ballisztikus rakétát lőttek ki Iránból az éjszaka folyamán - közölte az IDF vasárnap reggel sajtóközleményben.

"A rakéták túlnyomó többségét Izrael Állam határain kívül fogta el a légvédelmi rendszerünk" - mondta Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője, hozzátéve, hogy csak "néhány rakéta esett le izraeli területen belül".

"Jelenleg egy gyermekről tudunk, aki megsérült, és egy találatról, amely egy déli IDF-bázist ért, ahol csak kisebb károk keletkeztek az infrastruktúrában" - jelentette ki. "Ismétlem, a déli IDF-bázist ért találat kisebb károkat okozott, és csak az infrastruktúrát érte".

Az iráni Forradalmi Gárda Testülete sikeresnek nevezte az Izrael elleni nagyszabású támadást, azt állítva, hogy több "fontos katonai célpontot" talált el és semmisített meg, további részletek közlése nélkül.

Az izraeli média azonban nyugat-jeruzsálemi tisztviselőkre hivatkozva azt állította, hogy az iráni drónok és rakéták 99%-át elfogták az IAF és a szövetséges vadászgépek, valamint a légvédelmi rendszerek.

"Az esemény még nem ért véget, és továbbra is elfogjuk az Izrael felé tartó fenyegetéseket, beleértve az UAV-okat és esetleg további cirkálórakétákat" - tette hozzá az IDF. "Még mindig teljes bevetésen vagyunk, több tucat repülőgépünk van a levegőben a védelem érdekében".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.