Háború

Improvizált robbanószerkezetet találtak a Krímbe belépő autó aljára erősítve

Az autót azonnal biztonságos távolságba szállították, majd a tűzszerészek hatástalanították a robbanószerkezetet.

2024.03.02 13:42ma.hu

Külföldi gyártású alkatrészekből készült, improvizált robbanószerkezetet találtak egy autó aljára erősítve a Krímbe való belépéskor a Dzsankoj ellenőrzőpontnál - közölte a Sputnikkal a regionális rendvédelmi szervek szóvivője, hozzátéve, hogy a szerkezetet hatástalanították.

A Dzsankoj ellenőrzőpont a Krím északi részén található, és a Herszon régióval határos.

"A Dzsankoji ellenőrzőponton a Krími Köztársaság területére közlekedő gépkocsin végzett ellenőrző intézkedések során az Oroszországi Szövetségi Biztonsági Szolgálat munkatársai egy robbanószerkezethez hasonló tárgyat találtak a gépkocsi aljára erősítve a vezetőülés alatt, amelyet a Herszon régió egyik rendvédelmi szervének munkatársa vezetett" - mondta a szóvivő.

Az autót azonnal biztonságos távolságba szállították, majd a tűzszerészek hatástalanították a robbanószerkezetet - tette hozzá.

"A szakértők következtetése szerint a robbanószerkezet külföldi gyártású alkatrészekből készült, amelyeket a NATO-országok szállítottak Ukrajna területére" - tette hozzá.

A bűnüldöző szervek vizsgálják az esetet, és keresik a bűncselekmény körülményeit, valamint az érintetteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.