Egymilliárdot ér a Tökmag!

Kábítószerbáró is van a Forbes gazdaglistáján

Kábítószerbáró is szerepel az amerikai Forbes magazin listáján, amely a világ leggazdagabb embereiből áll. Az illető Mexikó "legkörözöttebb" embere, Joaquin "Tökmag" Guzmán.

2009.03.12 12:01MTI

A 155 centis férfi nem tartozik az élvonalba, csupán a 701. helyre "becsülte" a lap szerkesztősége, mivel vagyonát 1 milliárd dollárra - 230 milliárd forintnyira - teszi.

Guzmánt okolják a mexikói hatóságok kábítószer-háborúk több ezer halálos áldozatáért. Az immár 51 éves férfit sikerült elfogniuk, de 2001-ben megszökött. Azóta is keresik - hiába.

Híresztelések szerint naponta váltogatja mobiltelefonját, hogy ne tudják kideríteni hollétét. Guzmán egyébként az Egyesült Államok legfőbb kokainellátója, nagyjából 20 százalék a része az oda irányuló teljes mexikói "exportban".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.