Katasztrófa

Tragikus vonatbaleset Észak-Morvaországban

A mozdonyvezető meghalt, sokan megsérültek.

2024.01.24 10:05MTI

Összeütközött egy személyszállító vonat és egy teherautó szerda reggel az észak-morvaországi Karviná település közelében, meghalt a mozdonyvezető, 16 utas és a teherautó vezetője pedig megsérült - közölte Martin Drápal, a Cseh Vasutak (CD) szóvivője.

A baleset az Ostrava-Karviná vasútvonalon egy sorompóval védett, szintbeli közúti kereszteződésben történt. Az Intercity Ostravan gyorsvonaton 35-an utaztak. A sérülteket a helyszínen látták el a kiérkezett mentők.

Az ütközés hatására kisiklott és oldalra dőlt a gyorsvonat három kocsija. Emiatt a szóban forgó vonalon leállt a közlekedés. A szóvivő szerint a rendőrség megkezdte a baleset kivizsgálását, a roncsok elszállítása és a helyszín rendbetétele több napot fog igénybe venni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.