Izraeli-palesztin

Megtalálták az izraeli túszok nyomait - videó

Cumisüvegeket és pelenkákat, egy széket kötelekkel, és egy rögtönzött konyhát, a túszok ottani korábbi fogva tartásának nyomait találták meg a Rantiszi gyermekkórház alatti alagútrendszerben.

2023.11.14 07:34MTI

Az izraeli túszok fogva tartásának jeleit találták meg a Rantiszi kórház alatt a Gázai övezet északi részén - jelentette be az izraeli katonai szóvivő hétfő este.

Daniel Hagari szóvivő bemutatta, hogyan kapcsolódnak össze a Hamász terrorista célokra használt, több mint húsz méter mélyen kiépített alagútjai a kórházak és iskolák alatt.

Azt gyanítják, hogy izraeli túszokat tartottak fogva a Gázai övezet északi részén a Rantiszi kórház alatti alagútban, mert a jelenlétükre utaló jeleket találtak. Cumisüvegeket és pelenkákat, egy széket kötelekkel, és egy rögtönzött konyhát, a túszok ottani korábbi fogva tartásának nyomait találták meg az izraeli csapatok a Rantiszi gyermekkórház alatti alagútrendszerben.

"A Hamász a kórház többi részétől elzárva kialakított egy helyet. Az egyik szobában fegyvereket találtak, a Hamász fegyverraktárát, robbanóanyagokat, amelyek veszélyt jelentenek a környezetükre" - mondta Daniel Hagari szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.