Kegyetlen időjárás

Borzalmas viharba keveredett egy üdülőhajó, csaknem 100 utas megsérült - videó

Összesen mintegy ezer turista volt a Spirit of Discovery óceánjáró fedélzetén.

2023.11.08 07:45MTI

Egy üdülőhajó csaknem száz utasa sérült meg egy viharban Spanyolország partjai előtt - közölte kedden a PA brit hírügynökség a Saga Cruises utazási iroda beszámolójára hivatkozva.

A tájékoztatás szerint a legtöbben könnyebb sérülésekkel megúszták, öten azonban komolyabban megsebesültek és a hajó egészségügyi részlegén szorultak ellátásra. Összesen mintegy ezer turista volt a Spirit of Discovery óceánjáró fedélzetén.

A kirándulóhajó a PA értesülései szerint a hétvégén indult kéthetes körútra a Kanári-szigetekhez. A rossz időjárás miatt már eleve lemondták a megállást Las Palmas kikötőjében, ezért a hajó La Coruna felé vette az irányt, amelynek kikötőjét azonban szintén lezárták a hatóságok a rossz idő miatt. A hajó végül visszafordult Nagy-Britannia felé és a Vizcayai-öbölben viharba került. Az ítéletidőben bekapcsolt a hajtómű vészrendszere és a hajó hirtelen balra fordult, majd megállt. Az utasok a hirtelen manőver miatt sérültek meg.

A Spirit of Discovery hétfőn este érkezett vissza a dél-angliai Portsmouth kikötőjébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.