Bűnügy

Túszul ejtett őrök, felgyújtott épületek - brutális lázadás tört ki Paraguay legnagyobb börtönében - videó

Legalább 11 őrt túszul ejtettek.

2023.10.11 09:08MTI

Legalább 11 őrt túszul ejtettek kedden Paraguay legnagyobb, Tacambu néven elhíresült büntetés-végrehajtási intézetében kitört lázadás során. A zendülés alatt a rabok az intézet több épületét is felgyújtották - közölte az ország belügyminisztere Enrique Riera helyi idő szerint kedden.

A belügyminiszter elmondása szerint a hadsereg határozott válaszlépésének köszönhetően az elítéltek két túszt szabadon engedtek. Ezen kívül két rendőr megsebesült az összecsapások során. Riera azt is hozzátette, hogy a fegyenclázadás leverése után a fegyintézetek megreformálása mellett teszi le a voksát.

A Tacumbu büntetés-végrehajtási intézet egy rozoga, bádogtetős épületben közel 4000 rabnak ad otthont. Helyi biztonsági szakértők szerint a börtönben lévő bandák teljes irányításuk alatt tartják az intézményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.