Földmozgás

Iker-rengések Pápua Új-Guineán is! Megrepesztette a repülőtér kifutópályáját a földmozgás

A 6,7 és 6,9-es erősségű rengések Madang közelében történtek szombaton. Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

2023.10.09 16:30ma.hu

A hétvégén Pápua Új-Guineát sújtó kettős földrengés jelentősen megrongálta Madang tartomány repülőterének kifutópályáját, hosszú, mély repedéseket okozva, amelyek javítást igényelnek - jelentette ki hétfőn James Marape miniszterelnök.

A 6,7 és 6,9-es erősségű rengések Madang közelében történtek szombaton. Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

Marape-t egy újság idézte, amely szerint a kormány egy magas rangú ellenőrt bízott meg a repülőtér ellenőrzésével a károk tekintetében.

"Az ellenőr hosszú repedéseket azonosított a kifutópálya mentén, amelyek a földrengés közvetlen következményei. A repedések helye a kifutópálya küszöbétől 70 és 170 méter között van. A 25-ös kifutópálya küszöbén túli kerítésvonal is megsérült" - idézte a miniszterelnököt, hozzátéve: "Sürgős burkolatjavítási munkálatokat kell végezni a kifutópályán és a kerítés mentén".

A lap azt írta, hogy a földrengések a Ramu nikkel-kobalt bányát, valamint néhány ingatlant is érintettek, és egy mobilhálózat is megszakadt, mivel a távközlési tornyok megsérültek. Különböző személyek kisebb sérüléseket szenvedtek, de eddig nem érkezett jelentés halálos áldozatokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.