Négy női alkalmazott vádolta erőszakkal

Nemi erőszak címén vádat emelnek a volt izraeli államfő ellen

Nemi erőszak és más szexuális vétségek miatt vádat emelnek Mose Kacav volt izraeli államfő ellen - közölte vasárnap az izraeli igazságügyi minisztérium.

2009.03.08 18:58MTI

A tárca közleménye szerint Meni Mazuz főállamügyész úgy döntött, hogy nemi erőszak és más szexuális vétségek miatt vádat emel Kacav ellen, aki idegenforgalmi miniszterként és államfőként követte el a terhére rótt bűntényeket. Emellett az ügyészség az igazságszolgáltatás akadályoztatása címén is vádat emel a volt államfő ellen.

A főállamügyész azután döntött a vádemelésről, hogy megbízhatónak találta a felperesek tanúvallomásait, és úgy értékelte, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok elegendőek a vádelemeléshez. Kacav két héttel hétéves mandátuma lejárta előtt, 2007 júniusában kényszerült lemondani, miután négy korábbi női beosztottja beperelte nemi erőszakért, zaklatásért és szeméremsértésért. Tavaly áprilisban Kacav elutasította a neki felajánlott vádalkut, amely keretében az ügyészség ejtette volna a legsúlyosabb vádakat, köztük a nemi erőszak vádját.

Kacav egyik munkatársa közölte vasárnap az izraeli rádióval, hogy a volt elnök örül az ügyészség döntésének, mivel ezzel lehetősége nyílik arra, hogy a bíróság előtt bebizonyítsa ártatlanságát. Elmarasztaló ítélet esetén a 63 éves politikust akár 16 évi szabadságvesztésre is elítélhetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.