Gyerekek is vannak a sérültek között

Gyalogosokat gázolt egy elővárosi vonat Párizs térségében, két halott

Belerohant szabálytalanul közlekedő futballszurkolók egy csoportjába szombat éjjel a francia főváros környékén közlekedő elővárosi vonat; a balesetben ketten életüket vesztették, tizenegy ember megsérült - közölte a tűzoltóság.

2009.03.08 11:11MTI

A két halott egy 11 és egy 17 éves testvérpár, 40 éves apjuk és két másik kiskorú súlyosan megsérült. A baleset nem sokkal éjfél előtt történt egy autópálya fölött átívelő vasúti átjárón a párizsi régió északi részén, Aubervilliers és Saint-Denis között, nem messze a Stade de France stadiontól, ahol szombat este a Lille és a Lyon labdarúgócsapata első osztályú bajnoki mérkőzést játszott. Az áldozatok a Lille szurkolótáborához tartoztak, és a meccs befejezése után a közelben parkoló autóbuszukhoz indultak. Le akarták rövidíteni az utat, ezért úgy döntöttek, hogy átvágnak a síneken.

A kijelölt utat figyelmen kívül hagyva bementek az utazóközönség számára tiltott, kerítésekkel és zárt kapuval védett, kivilágítatlan vasúti területre - vázolta a tragédia körülményeit a vasút illetékese. A Párizs határában történt balesethez 76 tűzoltó vonult ki 24 rohamkocsival. A tűzoltók egy csónakkal még a szomszédos csatornát is átvizsgálták a szerencsétlenség esetleges áldozatai után kutatva, de ott nem találtak holttesteket.

A francia vasúttársaság megfogalmazása szerint "kivételes" baleset jelentős fennakadásokat okozott az érintett vasútvonalon éppen akkor, amikor a több mint 78 ezer szurkoló kiözönlött a stadionból. Franciaországban meglehetősen ritkán és általában vonatok összeütközésekor fordulnak elő több halálos áldozattal járó vasúti balesetek, síneken áthaladó gyalogosok elgázolása rendkívüli eseménynek számít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.