Baleset

Robbanás történt egy teherhajón a román vizeken, az ukrán határ közelében

A segélyhívást leadó 12 tagú legénységet a román tengeri életmentő ügynökség mentőhajója kimentette.

2023.09.20 12:28MTI

Robbanás történt egy togói zászló alatt közlekedő teherhajón a Fekete-tenger Romániához tartozó vizein, az ukrán határ közelében szerdán. A segélyhívást leadó 12 tagú legénységet a román tengeri életmentő ügynökség (ARSVOM) mentőhajója kimentette - közölték a román hatóságok.

A román haditengerészet a helyszínre küldött egy aknászhajót, hogy a búvárok segítségéve megállapítsák, hogy tengeri akna, vagy a gépházban bekövetkezett baleset okozta-e a robbanást. A román hírtelevíziók által megszólaltatott szakértők szerint a térségben valóban gyakran felbukkannak az orosz-ukrán háború nyomán elszabadult, sodródó tengeri aknák, de az robbanás helye - a gépház környéke - miatt nem tartják valószínűnek, hogy a hajó aknának ütközött volna.

A Duna-delta Ukrajnához tartozó részén lévő Bisztroje-csatorna felé tartó, mintegy 80 méter hosszúságú, cementet szállító hajó le volt horgonyozva a román sulinai kikötőtől 16 tengeri mérföldnyire, amikor a robbanás történt. Sorin Grindeanu román szállításügyi miniszer szerint a léket kapott hajót sikerült közelebb vontatni a parthoz, egy olyan térségbe, ahol - ha nem is tudják megmenteni - ellenőrzött körülmények között süllyedjen el, anélkül, hogy akadályozza a hajózást a Duna-delta fő hajózási útvonalán, a középső Sulina-ágon.

A hajóról kimentett török, szíriai és libanoni állampolgárok egyike zúzódásokat szenvedett, a többiek pánikrohamot kapott, egyikük sem sérült meg súlyosan - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.