Ausztrália

Cápatámadás rongált meg egy hajót, ki kellett menteni az utasokat

A hajó mindkét törzsét több cápatámadás érte.

2023.09.06 09:11MTI

Három embert mentettek ki az Ausztrália északkeleti partjainál lévő Korall-tengerből, miután a hajót, melyen utaztak, cápák támadták meg - jelentette be az ausztráliai tengerbiztonsági hatóság (AMSA) szerdán.

A körülbelül kilenc méter hosszú, felfújható katamarán a tájékoztatás szerint Vanuaturól indult és az ausztráliai Cairns felé tartott, amikor a hajó mindkét törzsét több cápatámadás érte, mely következtében a vízijármű egy része - amint az műholdfelvételeken is látható volt - gyakorlatilag leszakadt.

A hajót a vészjelzés leadása után mintegy 830 kilométerre Cairns partjaitól délkeletre találták meg. A mentés során az ausztrál hatóság egy közelben járó, panamai zászló alatt haladó hajó segítségét kérte.

A szerencsétlenül járt hajó három utasa, két orosz és egy francia állampolgár csütörtökön érkezik Brisbane-be - közölte az ASMA.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.