Erőszak

Nigeri válság - Áramszünetek vannak a nagyvárosokban a múlt heti puccs után

Az alkotmányt felfüggesztették, és Abdourahmane Tchiani tábornokot, az elnöki gárda parancsnokát iktatták be államfőnek.

2023.08.03 09:11MTI

Niger nagyobb városaiban - Niameyben, Maradiban és Zinderben - áramszünetek vannak a múlt heti államcsíny óta, az áramkimaradásokért a puccs miatti szankciókat okolják - számolt be róla internetes oldalán szerdán a BBC brit műsorszolgáltató.

Az áramszünetek viszonylag ritkák Nigerben, de az ország energiaellátása 70 százalékban függ déli szomszédjától, Nigériától, a legfontosabb áramellátójától.

A nigériai áramszállító nem akarta kommentálni az áramkimaradásokat, de egy illetékes arról tájékoztatta a BBC-t, hogy elnöki utasításra állították le kedden a nigeri áramszállítást.

Mohamad Bazoum demokratikusan megválasztott nigeri elnököt a múlt héten menesztették államcsínnyel a saját elnöki gárdájának a tisztjei.

Az alkotmányt felfüggesztették, és Abdourahmane Tchiani tábornokot, az elnöki gárda parancsnokát iktatták be államfőnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.