Légi

Kényszerleszállást hajtott végre egy indiai repülőgép Oroszországban

Az Újdelhiből San Franciscóba tartó repülőgép az orosz Távol-Keleten szállt le.

2023.06.07 08:21MTI

Hajtóműprobléma miatt kényszerleszállást hajtott végre az Air India indiai légitársaság egyik repülőgépe Oroszországban - tudatta a cég közleményében.

Az Újdelhiből San Franciscóba tartó repülőgép az orosz Távol-Keleten szállt le, a magadani repülőtéren. 216 utas és 16 fős személyzet volt a fedélzeten, és senki nem esett baja.

Vedant Patel, az amerikai külügyminisztérium szóvivője tudatta, hogy feltételezhetően amerikai állampolgárok is vannak a gépen, de egyelőre nem világos, hogy hányan. Mint mondta: tudomása szerint az Air India másik repülőgépet küld értük, hogy folytathassák útjukat.

Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva az egyik utas arról számolt be, hogy nem hagyhatják el a szállodát, ahol elhelyezték őket, és az Oroszországgal szembeni nemzetközi szankciók miatt a bankkártyáikat sem tudják használni. Az utasok úgy tudják, hogy csütörtökön utazhatnak tovább.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.