Földmozgás

Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést

Közepes erősségű földrengés volt kedden este a romániai Arad megyében.

2023.06.06 19:59MTI

A magyarországi lakosság is érzékelte a kedd este Romániában, Arad közelében bekövetkezett földrengést - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel.

Azt írták, hogy a földmozgást a szakemberek magyarországi idő szerint 19.26 órakor észlelték.

A földrengésről az intézet a délkeleti országrészből több településről is kapott bejelentést, például Hódmezővásárhelyről, Szegedről és Békéscsabáról is - áll a közleményben.

A román Országos Földtani Intézet (INFP) tájékoztatása szerint a földrengés 5,3-as, közepes erősségű volt, a felszínhez közel, 6,4 kilométeres mélységben történt Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében.

A magyar határ melletti térségben két hete 4,9-es erősségű földmozgást észleltek, amelyet a következő napokban-hetekben tucatnyi gyengébb rezgés követett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.