Olaszország-párt

Silvio Berlusconi bejelentette, továbbra is ő vezeti a pártját

Az általa közel harminc éve alapított jobbközép politikai erő megújítását jelentette be, mégpedig vezetőcsere nélkül Silvio Berlusconi, aki negyvenöt napos kórházi kezelése után nyilatkozott a Corriere della Sera napilapnak hétfőn.

2023.05.22 19:28MTI

Silvio Berlusconi a legnagyobb olasz újságnak adott interjúval jelezte visszatérését a politikába az egészségi problémái okozta kényszerszünet után.

Elmondta, nehéz időszakot hagyott a háta mögött, de mindig érezte nem csak családja, hanem pártja és a Hajrá, Olaszország! (FI) szavazóinak szeretetét is.

Olaszország volt miniszterelnökét leukémiával és tüdőfertőzéssel kezelték a milánói Szent Rafael kórházban.

A 86 éves politikus hangoztatta, hogy hat hét kórház után ott folytatja, ahol abbahagyta: továbbra is a Hajrá, Olaszország! elnöke marad, és megújítja a pártot.

"Sok teendőm van, és teszem a dolgom mint mindig a FI élén" - jelentette ki Silvio Berlusconi tagadva a helyettesítéséről időnként felröppenő híreket. Hangsúlyozta, pártja megkezdte a 2024-es európai parlamenti választásokra való készülést.

Hozzátette, az 1994-ben alapított Hajrá, Olaszország! kezdettől fogva a megújulás pártjának számít, amely egyrészt meg akarta akadályozni, hogy a kommunisták kormányra kerüljenek, másrészt célként tűzte ki az olasz politika megújítását.

Az FI október óta két szövetségesével, a Giorgia Meloni miniszterelnök vezette jobboldali Olasz Testvérekkel (FdI) és a Matteo Salvini vezette szintén jobboldali Ligával kormányoz.

Silvio Berlusconi kiválónak nevezte a Melonival és Salvinivel való kapcsolatát.

Megjegyezte, miközben a Demokrata Párt (PD) egyre inkább baloldalra tolódik, az úgynevezett harmadik pólus pedig "még mielőtt megszületett volna, máris meghalt", a Hajrá, Olaszország! az egyedüli, mely keresztény és demokratikus erőként a centrumot képviseli.

A Hajrá, Olaszország! támogatottsága a legutolsó felmérések szerint valamivel több mint hét százalék. Silvio Berlusconi úgy vélte, pártja eredményeit a személye ellen indított igazságügyi üldözés befolyásolja negatívan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.