Háború

Olaf Scholz Joe Biden újraválasztását támogatja

Olaf Scholz német kancellár állást foglalt Joe Biden amerikai elnök újraválasztása mellett egy hétfői rendezvényen.

2023.05.22 18:07MTI

A szociáldemokrata politikus a Berlin melletti Kleinmachnow-ban egy általános iskolában tett látogatásán a 2024-es amerikai elnökválasztásról egy tanuló kérdésére azt mondta: "szerintem a mostani elnök jobb, és ezért remélem is, hogy újra megválasztják".

Kifejtette, hogy Joe Biden régóta politizál, és pontosan tudja "mit kell tenni, hogy ne legyen háború a világban". Hozzátette, hogy a demokrata párti politikus a hazai ügyeket is "jó érzékkel" mozdítja előre.

Olaf Scholz az ntv hírtelevízió beszámolója szerint az előző amerikai elnök, Donald Trump tevékenységét is értékelte. Az összetartás, társadalmi összefogás értékének fontosságát kiemelve azt mondta, hogy ha csak egymással viszálykodnak az emberek, akkor "nem lehet jó jövő", a volt elnök pedig éppen az amerikai társadalom "mély megosztottságát" képviseli.

A megosztottság fennmaradása "nem lenne jó sem az Egyesült Államoknak, sem nekünk" - mondta a német kancellár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.