Tragédia

Élő adásban itta magát halálra egy kínai influenszer

Rettenetes mennyiségű alkoholt fogyasztott el.

2023.05.23 09:13ma.hu

A kínai livestream, a Douyin - amelyet a helyi TikToknak tartanak - egyik sztárja volt a férfi, aki élőben ivott meg rettenetes mennyiségű alkoholt. A Háromezres Tesó felhasználónév mögé rejtőzött férfi legalább hét üveg nagyon erős kínai pálinkát, baidzsiut ivott meg. Az élő közvetítés után 12 órával már halott volt, amikor rábukkantak - írja az Index.

Kínai médiajelentések szerint arról volt ismert, hogy élőben fogyasztott a méregerős baidzsiuból, amely akár 60 százalékos is lehet. Nemrégiben részt vett egy négyfordulós versenyben, ahol influenszerek azért vetélkedtek, hogy a legrövidebb idő alatt szerezzenek meg minél többet a rajongók felajánlott ajándékaiból.

Három menetet elbukott, és ennek az volt a büntetése, hogy élőben kellett meginnia több üveg kínai pálinkát. A nézők szerint legalább hét üveggel végzett. Az adás éjfél után ért véget, a férfi holttestére másnap délután bukkant az egyik barátja.

Maga a Douyin tiltja az ivászatot élő adásban. Aki ilyet tesz, azt megbüntetik. Először csak figyelmeztetik, majd kizárják az online vetélkedésekből, a legvégén pedig letiltják. A 34 éves férfit már többször letiltották az ivászata miatt, de más neveken mindig újra és újra felbukkant. Legutóbb már 44 ezer követője volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.