Franciaország

Botrány Franciaországban: Playboy-címlapon szerepelt egy miniszter

Saját párttársai is támadják.

2023.04.03 08:19ma.hu

Botrány tört ki Franciaországban, miután a Playboy címlapján szerepelt - ruhában - Marlène Schiappa, Franciaország első nemek közötti egyenlőség minisztere. A magazinos szereplése miatt még párttársaitól is bírálatokat kapott a politikus.

Egy 12 oldalas interjú is megjelent a lapban a miniszterrel, aki többek között női és LMBTQ-jogokról is beszélt. Schiappa nevéhez köthető egyébként egy új szexuális zaklatási törvény, amely lehetővé teszi, hogy helyszíni bírságot kapjanak a férfiak, akik az utcán zaklatják a nőket.

Az ügyben megszólalt Elisabeth Borne miniszterelnök is, aki nem tartja helyénvalónak a politikus szereplését a Playboyban, "különösen ebben az időszakban". Schiappa a bírálatokra azt reagálta, a nők saját testük feletti rendelkezési jogának védelme mindig és mindenhol jelen van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.