Konfliktus

Szíria újabb rakétatámadásról számolt be

Izraelt okolták a csapásért, amely Damaszkuszban okozott anyagi kárt.

2023.03.30 10:19ma.hu

A szíriai hadsereg azzal vádolta Izraelt, hogy csütörtökön kora reggel több rakétát lőtt ki Damaszkuszra, ami anyagi károkat okozott a fővárosban. A támadásra hajnali 1 óra 20 perckor került sor, és a légvédelemnek sikerült lelőnie legalább néhány "ellenséges célpontot" - jelentette katonai forrásokra hivatkozva a SANA állami hírügynökség.

Damaszkusz felett hangos robbanásokat lehetett hallani, de nem volt világos, hogy a rakéták hol csapódtak be. Jelentések szerint tűz ütött ki a szíriai főváros déli részén lévő Al-Midan negyedben, egy lakónegyedben. Más jelentések szerint a csapás a közeli Kafr Sousát célozta. A SANA szerint legalább két katona megsebesült a támadásban, emellett "anyagi károkat" is okozott. Korábbi jelentések azt is megjegyezték, hogy mentőautók érkeztek a helyszínre.

A csütörtöki támadás egy héttel azután történt, hogy Izrael célba vette az aleppói repülőteret, megrongálva a kifutópályát, és két napra üzemen kívül helyezve azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.