Erőszak

Holtan találtak egy amerikai kémet a Pentagon parkolójában

A kémelhárító tiszt halálának oka és körülményei továbbra is rejtélyesek.

2023.03.30 08:37ma.hu

Az amerikai hadsereg azonosította azt a katonát, akit a hónap elején holtan találtak egy járműben a Pentagon közelében, és kiderült, hogy a vezérkari főnökök egyesített irodájában dolgozó vezető hírszerző szakember volt.

A katonatisztet a 42 éves Juan Paulo Ferrer Bordador főtörzsőrmesterként nevezték meg, akit a Pentagon északi parkolójában találtak meg az autójában egy ellenőrzést követően március 14-én - közölték szerdán a hadsereg tisztviselői. Bár a mentőcsapat nem sokkal a tiszt felfedezése után reagált, mire kiértek, már halott volt.

Bordador 2021 óta a vezérkari főnökök egyesített műszaki megfigyelési elhárítási programját vezető altisztként szolgált - ez egy olyan csapat, amely a külföldi államok által elkövetett kémkedési kísérletek azonosításán és meghiúsításán dolgozik.

Bordador halálának oka egyelőre nem ismert, és kevés egyéb részletet hoztak nyilvánosságra, de a hadsereg közölte, hogy folytatja a vizsgálatot.

A Fülöp-szigeteken született, majd később az Egyesült Államokba emigrált Bordador 2004-ben kezdte katonai pályafutását a Pentagon Erővédelmi Ügynökségének kémelhárító ügynökeként, és tavaly májusban léptették elő törzsőrmesterré - derül ki az interneten közzétett gyászjelentésből. Katonai szolgálata során számos országban megfordult, többek között Japánban, Németországban, Dél-Koreában, Oroszországban, Izraelben, Kanadában, Belgiumban, Franciaországban és Irakban, ahol 2010-től egy évig volt bevetésen.

A közös vezérkar a hadsereg mind a hat ágából áll, és Mark Milley elnök vezeti, aki az amerikai fegyveres erők legmagasabb rangú tisztje, valamint az elnök, a védelmi miniszter és a Nemzetbiztonsági Tanács katonai főtanácsadója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.