Baleset

Több tucatnyi halott - tűzvész a mexikói határon lévő migráns-központban - videó

Tűz ütött ki egy Juarez városában lévő létesítményben a médiajelentések szerint.

2023.03.28 14:08ma.hu

Több tucatnyi ember halálától tartanak, miután tűz ütött ki egy bevándorlóknak fenntartott fogdában a mexikói Juarez városában, az Egyesült Államokkal határos területen - jelentették különböző hírügynökségek.

A tűz a mexikói Nemzeti Migrációs Intézet (INM) által működtetett létesítményben tört ki, amely közvetlenül a Stanton-Lerdo nemzetközi híd mellett található, amely Juarezt a texasi El Pasóval köti össze.

Az Excelsior című helyi lap szerint a halálos áldozatok száma 25 és 35 között lehet, és akár 100-an is megsérülhettek a füstmérgezés és más veszélyek miatt.

A Telemundo el pasói kirendeltsége az INM egyik tisztviselőjét idézve megerősítette, hogy a helyszínen 37 halálos áldozat volt, és hogy 27 embert szállítottak több kórházba Juarezben. A csatorna hozzátette, hogy két beteg állítólag belehalt sérüléseibe.

A katasztrófa a médiajelentések szerint a létesítményben nemrég elhelyezett venezuelai fogvatartottak egy csoportjának szökési kísérletéből indulhatott ki. Az El Diario szerint a tűz a központ férfiak számára kijelölt részében ütött ki. Nem volt azonnal világos, hogy szándékosan vagy véletlenül gyújtották-e meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.