Légiközlekedés

Az USA titkosította a lelőtt ufókról készült felvételeket - média

A Pentagon nem volt hajlandó megosztani a múlt hónapban Észak-Amerika felett lelőtt tárgyakról készült képeket.

2023.03.28 05:22ma.hu

A Pentagon állítólag elismerte, hogy birtokában van három azonosítatlan repülő tárgyról készült fotóknak és videóknak, amelyeket amerikai vadászgépek lőttek le az Egyesült Államok és Kanada felett a múlt hónapban, de nem hozza nyilvánosságra a felvételeket.

Az ufókról készült videók titkosak, és nem tervezik ennek a státusznak a megváltoztatását - mondta a Pentagon szóvivője a Daily Mail című brit napilapnak.

A felvételek titokban tartásáról szóló döntés éles ellentétben áll azzal, hogy a Pentagon gyorsan nyilvánosságra hozta azt a fotót, amelyet az amerikai légierő egyik pilótája készített egy állítólagos kínai kémballonról Montana felett február elején. Az amerikai tisztviselők szintén gyorsan közölték azokat a fotókat, amelyeken a léggömböt néhány nappal később Dél-Karolina partjainál lelőtték.

Mivel a kínai léggömb miatt nagy volt a feszültség, és Joe Biden elnök kormányát bírálatok érték, amiért megengedte, hogy a léggömb átrepüljön a kontinensen, az amerikai erők február 10. és február 12. között legalább három, még mindig azonosítatlan objektumot lőttek le. Az egyik egy "autó méretű tárgy" volt, amelyet Alaszka felett lőttek le, míg egy másik "henger alakú" volt, és a kanadai Yukon terület felett találták el. A harmadik objektumot a Huron-tó felett fogták el és lőtték le. Mindhármat Sidewinder rakétákkal semmisítették meg.

A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője, John Kirby a múlt hónapban újságíróknak azt mondta, hogy az amerikai kormány talán soha nem tudja biztosan, hogy mik voltak az UFO-k. "Mindannyiunknak el kell fogadnunk azt a lehetőséget, hogy lehet, hogy nem leszünk képesek visszaszerezni" a három objektum roncsait. Biden szerint az UFO-k valószínűleg magántulajdonban voltak, és valószínűleg az időjárást tanulmányozták vagy más tudományos kutatásokat végeztek.

Egyes megfigyelők azt feltételezik, hogy a kormányzat nem biztonsági okokból, hanem a szégyenérzet elkerülése végett tartja titokban a lezuhant objektumokról szóló információkat. Egy illinois-i hobbicsoport azt állította, hogy a Yukon felett eltűnt egy kis ballon, körülbelül ugyanabban az időben, amikor az amerikai hadsereg lelőtt egy UFO-t a térségben. Az ilyen léggömbök mindössze 12 dollárba kerülnek, míg egy-egy Sidewinder rakéta pedig 472 000 dollárba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.