Konfliktus

Beperelt a Jack Daniel's egy kutyajáték-gyártót

A Jack Daniel's szeszfőzde a Bad Spaniels megalkotóját védjegyjog megsértésével vádolja.

2023.03.23 08:10ma.hu

A Jack Daniel's ügyvédei szerdán az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságán szálltak szembe egy kisállat-játék gyártóval. A híres whiskymárka azt állítja, hogy a "Bad Spaniels Silly Squeaker" nevű kutyajáték sérti a szövetségi védjegyjogot - derül ki az amerikai legfelsőbb bíróság honlapján található bejegyzésből.

A szóban forgó termék, a VIP Products LLC által gyártott sípoló játék feltűnő hasonlóságot mutat a Jack Daniel's whiskey palackjával, gyakorlatilag ugyanolyan méretű, formájú, hasonló betűtípusú és fekete címkéjű, így azt állítják, hogy a Jack Daniel's "Old No. 7 Brand Tennessee Sour Mash Whiskey" ihlette a VIP Productsot a "The Old No. 2 On Your Tennessee Carpet" megalkotására.

A kerületi bíróság korábbi döntése szerint a Jack Daniel's védjegyeinek használata "alkalmas volt a fogyasztók megtévesztésére, sértette a Jack Daniel's védjegyeit, és rontotta a Jack Daniel jó hírnevét" - áll a Legfelsőbb Bíróság közleményében.

A VIP Products nagyjából két tucat más szeszesital- és üdítőital-márkát, például a Johnnie Walkert és a Coca-Colát parodizáló kutyajátékokat is gyárt.

A Reuters szerint a döntés június végére várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.