Ukrajnai háború

Ukrán dróntámadás ért egy brjanszki olajszivattyú-állomást

A személyzetet ki kellett menekíteni.

2023.03.21 15:21MTI

Drónnal támadták az ukrán fegyveres erők az orosz állami tulajdonú Transznyefty cég olajszivattyú-állomását az oroszországi, Brjanszk megyei Novozibkovban - közölte Alekszandr Bogomaz, a régió kormányzója kedden a Telegram-csatornáján.

Bogomaz szerint a támadásnak nem voltak áldozatai. A helyszínen rendvédelmi szolgálatok dolgoznak. Biztonsági okokból Mamaj, Trosztán, Druzsba, Novszke és Dubrovka településeken átmenetileg kikapcsolták az áramszolgáltatást.

Február 1-jén egy ukrán rakétatámadás kisebb károkat okozott a Barátság kőolajvezetékben Novozibkov közelében. A személyzetet ki kellett menekíteni.

A Transznyefty szerint Kazahsztán aznap kezdte meg a csővezetéken a kőolaj Németországba szállítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.